2007-07-06

Blue Screen of Death

De senaste veckorna har jag haft strul med datorn. När jag startar den, precis när den ska starta Windows XP, då får jag upp en blåskärm som gör att jag måste starta om datorn och välja Last Known Working Configuration (eller vad det heter) från startmenyn ("F8-menyn"). Om jag där väljer Felsäkert läge får jag ytterligare en blåskärm slängd i ansiktet. De meddelanden jag får är olika varje gång, men nu imorse hände följande.
  1. Jag startar datorn. Precis innan Windows startas får jag en blåskärm där det står SYSTEM_CHECK_FAILED eller DISK_CHECK_FAILED (minns nu inte vilket).
  2. Jag startar om datorn och kommer till startmenyn. Jag väljer Felsäkert läge. Blåskärmen som kommer då visar IRQL_LESS_OR_EQUAL.
  3. Jag startar om datorn ännu en gång och väljer Last Known Working Configuration (eller vad det heter) och då fungerar det.
Finns det nån av mina läsare som kan ge lite tips på vad som kan vara fel eller hur jag ska göra för att felsöka detta. Är orolig att hårddisken tar skada av de konstanta stoppen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Smma för mig,,,vet inte vad jag skall göra,,,kanske lämna in den,,,jag har för mycket viktig information på den för att formatera om den plus jag orkar ej med ett fullt fungerande vista ultimate som jag buggat och lyckats ha i flera månader,,,men jag har samma problem,,,du kan la skicka till min mail om du kommer på en lösning...

Steve sa...

Oftast beror det på att vissa drivrutiner behöver uppdateras. Exempelvis för grafikkort eller eller liknande.
Kan även vara drivrutiner för webkamera eller skrivare om du har det installerat.